RESTAURATIE F1L514

 

HIER IS EEN RESTAURATIEVERSLAG  VAN MIJN F1L514 BJR:1952.

                                 

                                 

In deze toestand heb ik de F1L514 gekocht. En ik ben eerst maar begonnen om de motor technisch in orde te maken. Ik verwachtte eigenlijk alleen een kapotte kopppakking. Maar naar demontage bleek de kop gescheurd te zijn. Dus werd  er via een bevriende DEUTZ hobbyist een goede zuiger, cilinder en kop gekocht. Na dit gemonteerd te hebben loopt hij weer als een zonnetje.               

                                                                   

 

Daarna was de versnellingsbak aan de beurt, die was opzich goed maar die had  als probleem dat de buitenring van sommige lagers meedraaide. Ook het lagerhuis van de pignon as bleek wat uitgeslagen te zijn.

                                           

Dus werd er overgegaan tot demontage van de versnellingsbak. Hierna werd alle met de hogedrukspuit goed schoongemaakt.

                                         

Het probleem met het uitgeslagenlagerhuis van de pignonas was vrij simpel op te lossen. Dit heb ik opgevuld met shims die eigenlijk onder de cilinder liggen van een 912 motor die pastte precies.             

                                         

Daarna werd de versnellingsbak weer gemonteerd, de lagers werden met wat loctite weer                    vastgezet. Alle keerringen even vervangen   Ook werden er via dezelfde bevriende deutz hobbyist nog twee goede achterwielen gevonden met de juiste maat 10-28. Er lagen wielen onder  10-24                 

 

 

De F1L514 heeft nu een nieuw baasje gevonden dus deze rubriek blijft ook zoals hij is.

 

TERUG